Skip to main content

Att skapa sin väg
– kreativt arbete på en folkhögskola

Här kan du beställa Christer E. Mattsons bok.
Pris: 150 kronor, inklusive frakt.

Christer E. Mattsson berättar om hur arbetet bedrivs på en liten folkhögskola i Västerbottens inland. Han betraktar folkhögskolan som en förebild för all utbildningspolitik i framtiden.

För fler än fem (5) exemplar - vänligen maila din beställning till ingiberg.olafsson@fhsk.nu istället.

Vi behöver ditt personnummer (alla siffror) för att kunna skicka faktura. Om du beställer för en organisation - uppge organisationsnummer istället.

Vi skickar din faktura via e-post. Fakturan kommer från Region Västerbotten och skall betalas inom 30 dagar. Distanshandelslagen gäller.

”Det finns en anledning till att folkhögskolor gärna ligger vid vägens slut, djupt inne i skogen”, skriver folkhögskoleläraren Christer E. Mattson, Åsele, i en ny, läsvärd bok utgiven av Västerbottens folkhögskola. ”Tanken är”, fortsätter han, ”att folkhögskolan ska utgöra någonting eget, någonting unikt som ligger vid sidan av huvudvägarna. Ingen folkhögskola ska vara den andra lik. Folkhögskolor ska tänka nytt och vara ett kreativt centrum när det gäller utbildning.
[…]
Det går inte att förstå det svenska 1900-talet om man inte känner till hur betydelsefulla folkhögskolorna var för många människor, som utan dem haft svårt att hitta vägar ut i livet och yrkeslivet eller börja om efter problem.”
Ola Nordebo, Västerbottens-Kuriren