Skip to main content

Att studera vid folkhögskola kan vara ett avbrott i en stressig tillvaro. Det kan också vara en chans att läsa in gymnasiet eller en början på en yrkeskarriär. Här har vi samlat intervjuer med nuvarande och tidigare studeranden. Personer för vilka folkhögskolan betytt väldigt mycket.

Cecilia Hammarberg

Storumans folkhögskola gav Cecilia verktygen att släppa debutlåten på Spotify. Nu drömmer hon om att bli låtskrivare på heltid.
Läs mer

Ludwig Zackrisson

Hade det inte varit för familjens snickarbod så hade Ludwig kanske blivit Legokonstruktör istället, vilket var hans första drömjobb.
Läs mer

Susanne Jakobsen

Efter en allvarlig skada är Susanne på väg att få sitt stora genombrott. Mycket tack vare gemenskapen på skidhemmet i Tärnaby.
Läs mer

Magdalena Thorén

När Magdalena som sjuåring flyttade till Norge med sin mamma gick det inledningsvis bra. Hon fick nya vänner och trivdes i sin klass.
Läs mer

Jögge Sundqvist

På andra sidan bordet sitter mannen vars alter ego är surolle, med liten bokstav. Men surmulen är han inte, Västerbottens kändaste slöjdare.
Läs mer

Charlotta Lindgren

När hennes kropp blev ett slagfält, tvingades Charlotta gå sitt livs match. Nu vill hon använda erfarenheterna för att hjälpa andra.
Läs mer

Matilda Ahlqvist

Spaterapeuterna gör sina sista dagar på folkhögskolan. Läsåret är snart slut. Vi träffar Matilda för att fråga hur det har varit.
Läs mer

Sandra Burström

Efter 15 år i England flyttade Sandra hem till byn Östansjö. Vid 36 års ålder var det dags att ännu en gång sätta sig i skolbänken.
Läs mer

Filip Gerhardsson

Om inte Filip drabbats av insikt, så hade Vindelns folkhögskola gått miste om en duktig elev och länet en omtyckt polismästare.
Läs mer