Skip to main content

Många av kurserna vid Storumans folkhögskola har anknytning till friluftsliv och musik, vilket avspeglas i kursutbudet som präglas av natur, fjäll och musikproduktion. Välkommen till oss!

Välkommen till Storumans folkhögskola

Storumans folkhögskola ligger centralt i södra Lappland. Många av våra kurser har anknytning till friluftsliv och musik. Detta avspeglas på vårt kursutbud som präglas av natur, fjäll och digital musikproduktion.

Studierna på skolan är målinriktade. Målinriktat arbete i grupp ger vidare kunskaper än traditionella studieformer. I dagens samhälle är det lika viktigt att söka kunskap som att lära sig fakta. Vi lär oss att arbeta i grupp och trots olika åsikter dra mot samma mål.

Några ordningsregler
Studierna genomförs under fria former men vi har drogfritt på skolans internat, och i all verksamhet. Du får inte ha djur på internatet eller i skolans fordon.

Storuman
Skolan ligger vackert belägen mitt i samhället. Storuman ligger vid E12, Blå vägen, mitt i södra Lapplands inland. Här finns goda möjligheter till jakt, fiske och vintersport. Storuman har bra elljusspår och en hyfsad slalombacke. Riktigt bra backar finns inom räckhåll i Tärnaby-Hemavan.

Internatet i Storuman

Om du bor på internatet i Storuman betalar du 2930 kronor per månad (september – maj) för boende och frukost. Om du vill äta lunch på skolan kostar det 1230 kronor per månad. Tillgång till kök finns i anslutning till ditt boende. Du som bor på internatet betalar 500 kronor i nyckelpant. Dessa pengar får du tillbaka när rummet är utstädat.

Internatet i Tärnaby

Om du bor på internatet i Tärnaby betalar du 4960 kronor per månad (september – maj) för boende, frukost, lunch och middag. Om du väljer att avstå middagen blir priset istället 3730 kronor per månad. Enskild middag kostar 65 kronor. I priset ingår inte kost för undervisningsfria dagar. Tillgång till kök finns i anslutning till ditt boende. Du som bor på internatet betalar 500 kronor i nyckelpant. Dessa pengar får du tillbaka när rummet är utstädat.

Kontakta oss.

 

Storumans folkhögskola
info@fhsk.nu
0951-267 80
Postadress: Box 3, 923 21 Storuman
Besöksadress: Folkhögskolegränd 2