Utbildningen ges av Vindelns folkhögskola
Välkommen till en unik kockutbildning där teori möter praktik på ett revolutionerande sätt. Hos oss får du och dina kurskamrater driva en riktig restaurang. Detta ger dig en unik möjlighet att omsätta dina kunskaper i verkliga situationer, hantera riktiga utmaningar och förstå kökets dynamik på djupet.
Redan från dag ett planerar, förbereder och serverar ni lunch och middag för uppemot 100 gäster. Vår kursplan är noggrant utformad för att inte bara lära ut de grundläggande teknikerna inom matlagning, utan också för att utveckla viktiga färdigheter såsom ledarskap, teamwork och service.
Det råder stor efterfrågan på kockar som är skickliga på att laga mat från grunden. Vår utbildning ger dig kunskaper om hållbarhet och hälsosam kost, kompetenser som arbetsmarknaden efterfrågar. Genom att dagligen möta riktiga gäster får du ovärderlig feedback som hjälper dig att utvecklas professionellt och personligt. Målet är att du efter utbildningen inte bara ska vara redo för arbetslivet som kock, utan även kunna ta ledarroller, driva utveckling och inspirera andra.
Utbildningen täcker olika matlagningstekniker, med fokus på säsongsbetonad mat och traditionella metoder som fermentering, inläggningar och rökning. Vi strävar efter att minska matsvinn och vi använder oss av ekologiska och lokalt producerade ingredienser så långt det är möjligt, allt i syfte att värna om miljön.
Syfte
Att få människor att växa och våga utmana sig till kreativitet och utbilda kockar som är redo för arbetslivet.
Mål
-
Kännedom om hur det är att driva restaurang
-
Känna sig trygg med alla delar i en lunchrestaurang
-
Direkt efter studierna kunna börja jobba på restaurang
-
Kunna sköta alla delar av en lunchrestaurang såsom att planera och organisera arbetet samt upprätta dagliga rutiner
-
Förmåga att ta ansvar, både självständighet och samarbete