Skip to main content

Vad kul att du vill söka till oss. Vi lovar att göra vårt yttersta för att din tid hos oss ska bli lärorik och rolig.

Om du har några frågor om din ansökan är du välkommen att höra av dig till oss. Du når Storumans folkhögskola på 0951-267 80 och Vindelns folkhögskola 0933-136 00.

Studeranderättslig standard

För att få studera hos oss måste du godkänna det som står i den studeranderättsliga standarden. Därför är det viktigt att du läser igenom den innan du skickar in din ansökan.

Studeranderättslig standard

Kostnader

All undervisning hos oss är avgiftsfri. Dock skiljer sig de olika utbildningarnas service- och materialavgifter åt. Dessutom erbjuder våra internat lite olika service – vilket syns i hyresnivån. Under varje unik ansökningshandling finns en korrekt kostnadsbeskrivning. Det är viktigt att du har koll på kostnaderna kring just den utbildning du söker.

Så behandlar vi dina personuppgifter

När din ansökan kommer in till oss registreras dina personuppgifter, vilken kurs du vill gå, din utbildningsbakgrund, CSN för studiemedel och eventuella önskemål om boende i datorprogrammet SchoolSoft.
När du sökt till oss skickar vi dina uppgifter till CSN för att du ska kunna söka studiemedel. Vi skickar även in statistikuppgifter till Statistiska Centralbyrån (SCB). Dessa uppgifter vidarebefordras till Folkbildningsrådet (FBR) som har till uppgift att fördela statsbidrag till studieförbund och folkhögskolor.
Vi kan inte behandla en ansökan som saknar dina personuppgifter.
När du skickar in din ansökan godkänner du att vi registrerar dina uppgifter enligt ovan.

Antagningskriterier

Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen. Det är 18 års åldersgräns på folkhögskolan.
En plats hos oss förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar om alla människors lika värde, demokrati och solidaritet.

Adressändring

Om du planerar att tillfälligt befinna dig på annan adress, eller om du flyttar, är det viktigt att du kontaktar skolan. Om du inte bekräftar ditt antagningsbesked kan din utbildningsplats gå förlorad.