Kraft och balans

Välkommen till en utbildning som bygger på den senaste forskningen kring stress och återhämtning. Vi finns till för dig som behöver landa, hitta redskap och ha någon att ta stöd i på din resa tillbaka till kraft och balans. Tillsammans hittar vi redskap för att ta ett eller flera kliv framåt, till en livskraftig och hållbar vardag.

Den stressrelaterade ohälsan i samhället ökar och vår tanke är att den som behöver det, ska få göra en hållbar och djupgående resa tillsammans med oss. Vi tror på människans inneboende kraft att skapa friska förutsättningar för sig själv och andra. Tillsammans är vi starka!

Vi jobbar med metoder som har sin grund i vetenskap och evidens. Hos oss får du göra din resa under former som inte bara tillåter vila, utan som också lär dig återhämtning på ett effektivt sätt. Vi utforskar var din motivation bor och i vilka sammanhang du hämtar kraft. Utbildningen är individanpassad och målet är att ta dig tillbaka till arbete.

Vi vill stärka förutsättningarna för hållbara livsstrategier som leder till kraft och balans.

Några av de redskap vi använder är samtalsterapi, sjukgymnastik och dagliga hälsostärkande aktiviteter. Du studerar på heltid och vi jobbar både i grupp och enskilt. Vår folkhögskola har kompetenta pedagoger och medicinskt utbildad personal. Vi lägger stor vikt vid att det ska bli en hållbar process. Därför är längden på dina heltidsstudier anpassade utifrån dina behov, en utbildning kan vara mellan 10 veckor till en hel termin. I vissa fall kan det behövas ännu mer tid.

Vi tror på hållbarhet, medmänsklighet och demokrati. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö som omges av vacker och rofylld natur. Välkommen till Vindelns folkhögskola!

Ulrika Cassel 
Kursföreståndare
072-570 10 85
Förkunskapskrav:
Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.
Utbildningsort:
Vindeln
Läsårstider:
1 år, 37 veckor
2020-08-24 — 2020-12-18
2021-01-11 — 2021-05-28
Tiderna ovan är baserade på ett normalt studieår hos oss. På Kraft och balans utgår vi dock från dina behov. Hör av dig till oss för att skräddarsy din utbildning så att det passar just dig.
Sista ansökningsdag:
2020-05-15
Datumet är skolans normala sista ansökningsdag. Men kursen finns till för dig, oavsett när du känner att du behöver stöd för att ta dig vidare. Hör av dig!
Kostnader:
All undervisning hos oss är avgiftsfri. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan kan tillkomma.