Dreamhill Music

Dreamhill Music är platsen för dig som drömmer, andas och lever för att skapa musik. Utbildningen är intensiv, stundtals tuff och riktar sig till dig som vill satsa på en karriär som låtskrivare eller musikproducent. Det viktiga för oss är inte vad du gjort tidigare eller var du kommer ifrån, utan att du besitter en stor musikalisk talang.

Dreamhill Music är grundad av musikern och låtskrivaren Anders Bagge som satt sin prägel på utbildningen utifrån sin professionella karriär och sitt musikaliska nätverk. Det här är din chans att få egna erfarenheter av musikbranschen, utveckla din talang och kämpa för att skriva låtar i världsklass. Vi vill ge dig verktygen, resten är upp till dig om du vill lyckas!

Utbildningen ger dig som redan har baskunskaper i låtskrivande möjlighet att utveckla dina färdigheter i både låtskrivande och musikproduktion. Stor tonvikt läggs på att i grupp skriva musik till med konkreta uppdrag från branschen.

Du får genom utbildningen möjlighet att bygga ett värdefullt kontaktnät som kan ta dig vidare in i musiknäringen.

Kursdeltagarna har tillgång till ett flertal musikstudios i fräscha lokaler.

Utbildningen innehåller bland annat:

  • Låtskrivande
  • Logic Pro X
  • Branschkunskap
  • Mixnings- och masteringsteknik
  • Gehörs- och musiklära (teori, arrangering, harmonilära)

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha:

  • kompetens att självständigt kunna skapa musik, från idé till produktion
  • grundläggande kunskap om musikbranschen, dess villkor och juridik
  • tillgodogjort sig ett eget värdefullt nätverk inom näringen
Hannah Sedin
Kursföreståndare
070-617 47 57
Förkunskapskrav:
Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen. Dessutom ska du skicka med två egna låtar (där du specificerar din roll som låtskrivare, ifall du producerat, skrivit text och melodi etcetera) och en cirka tre minuter lång videopresentation av dig själv.
Utbildningsort:
Örnsköldsvik
Läsårstider:
1 år, 38 veckor
2020-08-24 — 2020-12-18
2021-01-04 — 2021-05-28
Sista ansökningsdag:
2020-05-15
Kostnader:
All undervisning hos oss är avgiftsfri. På Dreamhill Music tar vi ut en serviceavgift på 550 kronor per läsår. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan kan tillkomma.