Skip to main content

Vad kul att du vill söka till oss. Vi lovar att göra vårt yttersta för att din tid hos oss ska bli både lärorik och rolig. Du väljer själv om du vill fylla i formuläret eller om du hellre skriver ut ansökan och skickar via post.

Ansökan: Vårdbiträde

Om du har några frågor om din ansökan är du välkommen att höra av dig till oss. Du når Vindelns folkhögskola på 0933-136 00 eller info@fhsk.nu

Studeranderättslig standard

För att få studera hos oss måste du godkänna det som står i den studeranderättsliga standarden. Därför är det viktigt att du läser igenom den innan du skickar in din ansökan.

Studeranderättslig standard

Kostnader

All undervisning hos oss är avgiftsfri. Dock tar vi ut en serviceavgift på 500 kronor per läsår. Denna täcker fika vid gemensamma samlingar samt tillgång till kök för att värma och äta egen lunch. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan kan tillkomma.

Så behandlar vi dina personuppgifter

När din ansökan kommer in till oss registreras dina personuppgifter, vilken kurs du vill gå, din utbildningsbakgrund, CSN för studiemedel och eventuella önskemål om boende i datorprogrammet SchoolSoft.
När du sökt till oss skickar vi dina uppgifter till CSN för att du ska kunna söka studiemedel. Vi skickar även in statistikuppgifter till Statistiska Centralbyrån (SCB). Dessa uppgifter vidarebefordras till Folkbildningsrådet (FBR) som har till uppgift att fördela statsbidrag till studieförbund och folkhögskolor.
Vi kan inte behandla en ansökan som saknar dina personuppgifter.
När du skickar in din ansökan godkänner du att vi registrerar dina uppgifter enligt ovan.

Antagningskriterier

Din ansökan behandlas och beslutas om av kursansvarig i samråd med rektor. Ditt personliga brev har mycket stor betydelse för dina möjligheter att studera hos oss. Vi strävar efter så stor mångfald som möjligt i varje kursgrupp och vi kommer att beakta detta vid antagningen.
En plats hos oss förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar om alla människors lika värde, demokrati och solidaritet.

Adressändring

Om du planerar att tillfälligt befinna dig på annan adress, eller om du flyttar, är det viktigt att du kontaktar skolan. Om du inte bekräftar ditt antagningsbesked kan din utbildningsplats gå förlorad.